Воскресенье, 19.05.2024, 21:48
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Регистрация | Вход
Форма входа
Календарь
«  Май 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Друзья сайта


Максим Барских фан-сайт!
Статистика
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 66
Главная » 2008 » Май » 7 » Вступ
Вступ
17:57
Для регіональногоо використання водних ресурсів доцільно використовувати регулювання стоку, а саме гідрологічні та водогосподарські розрахунки, які в подальшому використовують для проектування водогосподарської установки.
В даній курсовій роботі розрахунковою річкою є р. Хорол п. Миргород.
Метою даної курсової роботи є: визначити основні параметри водосховища р. Хорол п. Миргород, які будуть використані для регулювання стоку заданої забезпеченості.
Актуальність даної курсової роботи полягає в тому, щоб задовольнити потреби водоспоживання та водокористувачів у той проміжок часу, коли їм необхідна вода. Для цього застосовують сезонне регулювання стоку, тобто перерозподіл води з багатоводних сезонів в маловодні.
Для визначення фізико-географічної характеристики встановлюємо природну зону в якій знаходиться басейн річки; кліматичний пояс; геоморфологічну будову та рельєф; визначаємо тип ґрунтів на території водозбору, а за переважаючим типом характеризуємо басейн річки; також визначаємо тип живлення.
Для проведення гідрологічних розрахунків використовуємо короткі ряди спостережень за якими обчислюємо норму стоку, шар стоку та об’єм стоку. За розрахунками норми стоку, шару стоку та об’єму стоку заданої забезпеченості розраховуємо максимальні витрати весняної повені та дощового паводку заданої забезпеченості, і за більшою із витрат будуємо розрахунковий гідрограф.
При проведенні водогосподарських розрахунків визначаємо топографічні характеристики водосховища і в подальшому використовуючи їх в розрахунках визначаємо мертвий об’єм водосховища і горизонт мертвого об’єму; визначаємо графік роботи водосховища та визначення робочого об’єму при сезонному регулювання стоку. Визначаємо повний об’єм водосховища та відмітку нормального підпірного горизонту при сезонному регулюванні стоку.
При багаторічному регулюванні стоку також визначаємо повний об’єм водосховища, багаторічна та сезона складові ємкості водосховища, а також відмітку нормального підпірного горизонту. Визначаємо відмітку катастрофічного підпірного горизонту.
Визначаємо максимального скидну витрату та будуємо трансформований гідрограф весняної повені та дощового паводку. Визначаємо ширину водозливу для пропуску скидних витрат.


Просмотров: 1002 | Добавил: vseauto | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2024Создать бесплатный сайт с uCoz